ЧЕЗ Разпределение България извършва планирана рехабилитация и модернизация на разпределителните

...
ЧЕЗ Разпределение България извършва планирана рехабилитация и модернизация на разпределителните
Коментари Харесай

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ подобрява електрозахранването в Панчарево и инвестира в нови технологии за управление на мрежата

ЧЕЗ Разпределение България прави планувана рехабилитация и рационализация на разпределителните мрежи, които доставят електрозахранване на обитаемоте места в регион Панчарево по отношение на обезпечаване на качествено електрозахранване през идния зимен сезон.
За обезопасяване на оборудванията и отбрана на живота и здравето на работещите по мрежата чиновници на ЧЕЗ при осъществяване на дейностите по профилактиката и модернизацията и, се постановат планувани спирания, които се афишират по нормативно избрания метод, в това число и посредством локалната община.
Монтират се кабелни сигнализатори за земни и къси съединения с отдалечено предаване на данните за по-бързото локализиране на развалените сектори и редуциране на времето на спиранията на електрозахранването.
Профилактиката включва обходи на всички заключения и осъществяване на нужните механически мероприятия.

Извършва се снимане на оборудванията с дрон и термовизионна камера и ултразвуков детектор и се взимат ограничения за привеждане на детайли от оборудванията в изрядно положение.

Провежда се профилактика на трафопостовете и върхова проверка на въздушните електропроводи. Изпълнява се рехабилитация на основната станция, захранваща с. Казичене.

В обитаеми места от региона се инсталират отдалечено обслужвани електромери, които ще дадат опция за непрекъснат мониторинг на мрежата и на качеството на доставяната електрическа сила.

В региона няма спешни спирания, свързани с активността на ЧЕЗ Разпределение.
Регистрираните непланирани спирания са вследствие на изкопни действия на строителни компании, които късат кабели на компанията при несъгласувана работа; на провокиран пожар от трета страна в кабелна шахта, който нанесе съществени провали на електроразпределителната мрежа за огромен брой клиенти, както и поради повреди в уреди непозната благосъстоятелност, за които ЧЕЗ Разпределение дава нужните наставления.

Предвижда се всички планувани действия по възстановяване на мрежата в региона да приключат до края на месец ноември.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР