ЧЕЗ Разпределение България е национален победител за България на най-значимите

...
ЧЕЗ Разпределение България е национален победител за България на най-значимите
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение е национален победител на най-значимите екологични награди в световен мащаб

" ЧЕЗ Разпределение България " е народен победител за България на най-значимите екологични награди в международен мащаб – " Energy Globe ". Проектът на сдружението " Живот за птиците " впечатли влиятелното жури с изпълнените действия и внедрени ограничения за свеждане до най-малко на неестествената гибел на застрашени птици, породена от конфликт с електроразпределителната мрежа.
Избран измежду планове със - съгласно уредниците на състезанието - " завладяващи качество и многообразие ", " Живот за птиците " за следващ път оправда напъните на своя екип. Изпълняван взаимно с Българско сдружение за отбрана на птиците, в неговите рамки специалисти проучват кои са най-рисковите за птиците електропроводи, като дефинират и извършват нужните ограничения за тяхното обезопасяване.
Само за 2019 година на територията на Западна България са инсталирани 355платформи за покачване на щъркелови гнезда, обезопасени са 459 стълба и са поставени138 маркиращи детайли по мрежата. Работи се и за основаването на първообраз за безвреден за птиците дирек, който ще бъде възложен за прилагане и от други оператори на електроразпределителни мрежи.
Световните награди за резистентност " Energy Globe " през днешния ден са най-известното отличие в международен мащаб съгласно изследване на американската организация Arthur D. Little. През 2020 година участници с 2500 осъществени плана от над 180 страни се включиха в влиятелната конкуренция. Могат да вземат участие всички планове, чиято идея е отбраната на околната среда. Категориите са " Живот ", " Земя ", " Огън ", " Вода ", " Въздух " и категория " Младеж ", насочена към бъдещето.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР