"ЧЕЗ ЕСКО България" ЕООД е сключило договор с "Трейс Ипома"

...
"ЧЕЗ ЕСКО България" ЕООД е сключило договор с "Трейс Ипома"
Коментари Харесай

И българските фирми имат зелени проекти

"ЧЕЗ ЕСКО България " ЕООД е сключило контракт с "Трейс Ипома " АД за цялостното осъществяване на планиране, създаване и въвеждане в употреба на фотоволтаична централа за лично ползване, която ще се инсталира на покрив на съществуваща постройка на компанията гарант в София. Строително-монтажните действия по построяването са завършили и до края на месеца фотоволтаичната система ще бъде пусната в деяние, оповестиха от компанията реализатор. След въвеждане на системата в употреба компанията ще усъвършенства потреблението на електрическа енергия с към 900 MWh на година, намалявайки значително енергийните си разноски.

"Трейс Ипома " АД е измежду водещите производители на твърди опаковки и опаковъчни решения в Югоизточна Европа с приложение на продукцията в браншове като хранително-вкусова индустрия, строителство, селско стопанство, медицина, автомобилостроене и други. Компанията, която е клиент на "ЧЕЗ Трейд България " на свободен пазар, с този план уголемява съдействието си с "ЧЕЗ Груп " като разпореди осъществяването на енергийно-ефективния план на "ЧЕЗ ЕСКО ".

"ЧЕЗ ЕСКО България ", която има портфолио от 55 плана, част от които в развой на реализация, предлага самостоятелни решения до ключ в региона на отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението, ВЕИ и индустриални системи.

В съдействие с другите компании в групата на "ЧЕЗ " в България - ЧЕЗ Трейд и ЧЕЗ Електро, "ЧЕЗ ЕСКО България " осъществя общо 21 плана за създаване на фотоволтаични централи с обща мощ 3.4 МWp - от тях 2.5 МWp са към този момент в употреба.

"Топлофикация-Перник " работи по стратегия за възстановяване на качеството на атмосферния въздух, заяви Българска телеграфна агенция. Документът е направен от голям брой специалисти под егидата на общината, като в програмата са заложени ограничения до края на 2021 година.

От сдружението възнамеряват новото шламохранилище "Кудин дол " да влезе в употреба за идния отоплителен сезон.
В проектите на пернишката "Топлофикация " е и подмяна на част от главното гориво - въглища, с биомаса, с което да спомага за понижаване замърсяването на въздуха. С този горивен микс ще може да се обезпечи чисто произвеждане, по-голяма еластичност, само че и да се реализира допустима цена на услугата.

Припомняме, че на площадката на топлофикацията към този момент са доставени три газови генератора. "Топлофикация " ще експлоатира генераторите до 8000 часа годишно и предпочитано в интервала от май до октомври. Съоръженията ще употребяват като гориво природен газ. Предвижда се те да проработят през май следващата година. Когенерационните мощности ще бъдат инсталирани в ново хале.

С тези уреди ще се понижат влаганите като гориво въглища за една календарна година с до 330 000 тона. Ще спаднат и генерираните количества отпадъчна пепел, сгурия и гипс с към 150 000 тона, а ще се понижат и издадените замърсители от изгаряне на въглища:прах, серни оксиди, азотни оксиди и въглероден оксид.
"Топлофикация - Перник " се готви до пет години да премине напълно на газ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР