"ЧЕЗ Електро България" АД уведомява своите клиенти, че в четвъртък

...
"ЧЕЗ Електро България" АД уведомява своите клиенти, че в четвъртък
Коментари Харесай

Внимание: Фалшиви имейли от ЧЕЗ разпространяват вирус


"ЧЕЗ Електро България " АД уведомява своите клиенти, че в четвъртък е открит опит от страна на външни лица да заблудят клиенти на Дружеството с имейли, наподобяващи тези, които потребителите получават за електронна фактура. Това оповестиха от сдружението.

Фалшивият имейл наподобява съвсем идентично на известията, изпращани от ЧЕЗ Електро България, само че съдържа атачмънт с название на кирилица и уголемение.7z, който съставлява вирус, прецизираха от ЧЕЗ.

От сдружението помолиха клиентите си да не кликат върху линка "тук ", да не отварят атачмънта и незабавно да изтрият известието. От ЧЕЗ осведомят, че електронните фактури на ЧЕЗ Електро България се изпращат единствено в.pdf формат.

Достъпът до електронния списък с фактури на уеб страницата на Дружеството www.cez.bg е изцяло предпазен и действа обикновено. Всички клиенти на сдружението могат да изтеглят безвредно електронните си фактури оттова. Екипът по киберсигурност на ЧЕЗ е открил източника на офанзивата и е подхванал ограничения за блокирането му. "ЧЕЗ Електро България " АД твърди своите клиенти, че не е имало достъп до техни персонални данни и такива не са били копирани от сървърите на сдружението.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР