„ЧЕЗ Електро България“ АД уведомява своите клиенти, че днес е

...
„ЧЕЗ Електро България“ АД уведомява своите клиенти, че днес е
Коментари Харесай

Внимание: Разпращат се фалшиви имейли от името на ЧЕЗ

„ ЧЕЗ Електро България “ АД уведомява своите клиенти, че през днешния ден е открит опит от страна на външни лица да заблуждават клиенти на Дружеството с имейли, наподобяващи тези, които потребителите получават за електронна фактура. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението.

"Фалшивият имейл наподобява съвсем идентично на известията, изпращани от ЧЕЗ Електро България, само че съдържа атачмънт с название на кирилица и уголемение.7z, който съставлява вирус. Молим клиентите ни да не кликат върху линка „ тук “, да не отварят атачмънта и незабавно да изтрият известието.

Информираме клиентите си, че електронните фактури на ЧЕЗ Електро България се изпращат единствено в.pdf формат. Достъпът до електронния списък с фактури на уеб страницата на Дружеството www.cez.bg е изцяло предпазен и действа обикновено. Всички наши клиенти могат да изтеглят безвредно електронните си фактури оттова. Екипът по киберсигурност на Дружеството откри източника на офанзивата и предприе ограничения за блокирането му.
„ ЧЕЗ Електро България “ АД твърди своите клиенти, че техни персонални данни не са били достъпвани или копирани от сървърите на Дружеството от трети страни ", декларират от сдружението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР