„ЧЕЗ Електро България“ АД призовава клиентите да използват разумно и

...
„ЧЕЗ Електро България“ АД призовава клиентите да използват разумно и
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро препоръчва разумно потребление на електроенергия през празничните и почивните дни


„ ЧЕЗ Електро България “ АД приканва клиентите да употребяват рационално и отговорно електрическата енергия през настъпващите коледни и новогодишни празнични и почивни дни. Подготовката за празниците води до доста повишение на потреблението на ток.

Включването на повече и за по-дълго време на електрически уреди за отопление, подготвяне и предпазване на храна, осветяване и декорация през този интервал, ще се отрази и върху размера на месечните фактури.

Голяма част от употребяваните в семействата уреди са забележителен потребител на електрическа енергия. Готварските печки, хладилниците, фризерите, пералните и сушилните употребяват над 17% от месечното ползване на електрическа енергия в едно домакинство.

Готвенето употребява доста сила, тъй като фурната, грилът и котлоните работят при доста високи температури. Затова избирайте енергийно спестяващи уреди с висок клас на успеваемост /А или А+/. Използването им може да понижи доста сметките за ток.

Прилагането на ограничения за енергийна успеваемост биха могли да спестят до 20% от разхода за сила. Съвети за рационално и отговорно потребление на електрическата енергия можете да намерите на корпоративния уеб страница www.cez.bg, в раздел „ За клиента “, http://www.cez.bg/bg/za-klienta/energijna-efektivnost/racionalno-izpolzvane-energy.html.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР