ЧЕЗ Електро България“ АД препоръчва на клиентите да използват разумно

...
ЧЕЗ Електро България“ АД препоръчва на клиентите да използват разумно
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро напомня на клиентите да използват разумно електроенергията през празничните и почивни дни

„ ЧЕЗ Електро България “ АД предлага на клиентите да употребяват рационално и отговорно електрическата енергия през настъпващите коледни и новогодишни празнични и почивни дни.
Статистиката сочи, че подготовката за празничните дни доста покачва потреблението на ток. Използването на повече и за по-дълго време електрически уреди за подготвяне и предпазване на храна, отопление през студените дни, осветяване и декорация, присъщи за интервала, ще се отрази и върху размера на месечните фактури.

Прилагането на ограничения за енергийна успеваемост би могло да спести до 20% от разхода за сила без да наруши спокойствието и уюта на семейството.

Малки и напълно лесни за осъществяване промени в ежедневните привички могат доста да понижат разхода на сила при приготвяна на храна. Ако при готвене се употребява остатъчната топлота на фурната и тя се изключва 10 мин. преди края на времето за печене, може да се спести до 18% от сумата, която се заплаща за електрическата енергия за нейната работа. Близо 20% спестовност на електрическа енергия ще обезпечи готвенето с похлупак и потреблението на тенджера под налягане, както и намаляването на фурната с 20оС, когато се подготвя ядене в керамични или стъклени съдове. Те задържат по-добре топлината, по тази причина при готвенето с тях е нужна по-малко сила. Върху котлоните на готварската електрическа печка е целесъобразно да се слагат съдове с размер, подобаващ на размера на котлона, с дебело и равно дъно – грапавина от 1 мм на дъното води до преразход на 15% електрическа енергия.

Изключването на електрическите уреди от контакта, когато не се употребяват, може да понижи сметката за електричество с до 5%, както и да предотврати възможните повреди по тях при по-дълго неявяване от вкъщи. Тези с по-нисък клас на успеваемост употребяват годишно към 150 квтч електрическа енергия по време на непрекъснатата подготвеност за работа.

Избирайте енергийно спестяващи уреди с висок клас на успеваемост. Използването им може да понижи доста сметките за ток. Интересни обстоятелства и други практични препоръки за икономисване на сила в дома са оповестени на корпоративния уеб страница www.cez.bg, в раздел „ За клиента “, секция „ Енергийна успеваемост “ и във фейсбук-профила на „ ЧЕЗ Електро България “ АД на @cezelectrobg.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР