ЧЕЗ Електро България“ АД уведомява своите клиенти, че днес е

...
ЧЕЗ Електро България“ АД уведомява своите клиенти, че днес е
Коментари Харесай

ЧЕЗ предупреди за разпространяване на вирус, маскиран като сметка за ток

ЧЕЗ Електро България“ АД уведомява своите клиенти, че през днешния ден е открит опит от страна на външни лица да заблуждават клиенти на сдружението с имейли, наподобяващи тези, които потребителите получават за електронна фактура. Фалшивият имейл наподобява съвсем идентично на известията, изпращани от компанията, само че съдържа атачмънт с название на кирилица и уголемение.7z, който съставлява вирус, оповестиха от електроразпределителното сдружение.

Съветът е клиентите да не кликат върху линка „тук“, да не отварят атачмънта и незабавно да изтрият известието. Електронните фактури на „ЧЕЗ Електро България“ се изпращат единствено в.pdf формат, се споделя още в известието.

Посочва се още, че достъпът до електронния списък с фактури на уеб страницата на дружеството www.cez.bg е изцяло предпазен и действа обикновено, като от него могат да бъдат изтеглени електронните фактури, оповестява Дневник.

Екипът по киберсигурност на сдружението откри източника на офанзивата и предприе ограничения за блокирането му. „ЧЕЗ Електро България“ АД твърди своите клиенти, че техни персонални данни не са били достъпвани или копирани от сървърите на сдружението от трети страни, приключва мейлът.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР