Chevron, Exxon Mobil и Occidental Petroleum се присъединиха към инвестиционния

...
Chevron, Exxon Mobil и Occidental Petroleum се присъединиха към инвестиционния
Коментари Харесай

Chevron, Exxon Mobil и Occidental Petroleum са новите членове на инвестиционния фонд OGCI създаден с цел намаляване на СО2


Chevron, Exxon Mobil и Occidental Petroleum се причислиха към капиталовия фонд Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), основан за понижаване на изхвърлянията на въглеродни излъчвания в бранша, се споделя в известие на фонда от четвъртък. С присъединението им членовете на фонда се усилват до 13, като това са компании, които обезпечават към 30 % от добива на петрол и газ. Вноската на всяка от фирмите е 100 млн. $. Преди време Chevron и Exxon отказваха да се причислят към съперниците си в границите на фонда и организираха по-различна политика в региона на промените в климата.

Инвестиционният фонд OGCI с 1 милиарда $ бе основан през 2014 година и към сегашния миг в него членуват BP, CNPC, Eni, Equinor, Pemex, Petrobras, Repsol, Saudi Aramco, Shell и Total.

Фондът влага в разработка и ускорено внедряване на иновационни технологии с ниско равнище на излъчвания, повишение на енергийната и експлоатационна успеваемост и енергоемки браншове.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР