Четворната коалиция не одобрява идеята на парламентарната група на ГЕРБ-СДС

...
Четворната коалиция не одобрява идеята на парламентарната група на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

При милиарди печалби за държавата от скъпия ток управляващите отказаха да компенсират бизнеса

Четворната коалиция не утвърждава концепцията на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар – за вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието и опазването на здравето.

Делян Добрев настоя за компенсации, които да бъдат поети с свръхпечалбата на АЕЦ „ Козлодуй “, която единствено за месец е достигнала 1 милиарда лева

„ Парите ги има. Най-големият неуспех на ръководството е в енергетиката. Цените на главните артикули са по-скъпи поради безбожно скъпия ток и неналичието на обезщетения за производителите. Колкото и КЗК-та да изпратите, нищо няма да откриете. Дайте да дадем. Хранителните артикули в България са станали по-скъпи от Англия. Нищо чудно в идващите месеци инфлацията да стигне 20% “, съобщи Добрев.

„ Блестяща агитация за апокалипсис “, отговори депутатът от Българска социалистическа партия Емил Георгиев. „ ‘Га ядяхте кифтетата, не ревахте, в този момент няма кифтета и ревете. Ще продължавате да ревете “, съобщи той на Добрев.

„ Значи за вас не е проблем, че олиото е 8 лева, тъй като за вас има „ кифтета “? “, попита Делян Добрев.

Красимир Вълчев от ГЕРБ разкритикува ръководещите, че се инатят, с цел да прибират парите от енергетиката в бюджета.

„ Възраждане “ и Движение за права и свободи обявиха поддръжка за потребността от обезщетителен механизъм.

Рамадай Аталай подсети, че нищо че решението е препоръчано от 3 месеца, концепцията е в синхрон с последните насоки на Брюксел

„ Съжалявам, че господин Добрев ни открадна концепцията, халал да им е. Управляващите не желаете, тъй като нямате кметове. А вие желаете постоянно да са свързани с някой – или с Киро, или с Асен, или с Веселата кака, все не мога да ѝ запомня името “, сподели Аталай.

Владимир Табутов от Политическа партия се разгласи за енергийна успеваемост.

„ Това е най-безотговорното решение, което оферирате. Ако просто ще даваме обезщетения. Ще им кажем – харчете колкото желаете, не ограничавайте разноските за еленергия, не предприемайте ограничения за енергийна успеваемост. За мен това не е далновидно, това е най-лошото решение. По-лошо е единствено: дайте да ги компенсираме 120% “, съобщи той и се базира на предложение на Европейска комисия да се понижат температурите с 1 градус, с цел да се понижи с 12% зависимостта на континента от съветски газ.

Росица Кирова от ГЕРБ съобщи, че не схваща какво общо има това с обезщетенията за тока.

В последна сметка депутатите не одобриха предлагането на ГЕРБ-СДС. То беше отхвърлено с 86 „ за “, 8 „ срещу “ и „ въздържал се “ 105.

„За“ обезщетенията бяха ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „Възраждане“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР