Четворната коалиция е договорена. Още в понеделник България може да

...
Четворната коалиция е договорена. Още в понеделник България може да
Коментари Харесай

Четворната коалиция е договорена, гласуват новото правителство в понеделник

Четворната коалиция е контрактувана. Още в понеделник България може да има постоянен кабинет. Президентът на " Продължаваме промяната " проучвателния мандат за сформиране на държавно управление.

Очаква се в понеделник новото държавно управление да бъде гласувано на изключително съвещание на Народното събрание.

На решителен пленум управлението на Българска социалистическа партия през днешния ден утвърди съдружното съглашение. Всички чакаха решението на Българска социалистическа партия, с цел да се подпише съглашението, а от " ИТН " смениха в ход предлагането си за външен министър.

Очаква се в събота " Продължаваме промяната " да получи мандат за сформиране на държавно управление, а кабинетът да се гласоподава в понеделник.

Номинираният за министър председател Кирил Петков още веднъж разгласи, че след решението на Българска социалистическа партия, ще се пристъпи към сключване на документа.

Споразумението ще бъде оповестено дружно с приложенията в него, а персоналният състав на кабинета евентуално ще бъде разгласен на следващия ден, сподели Петков.

От " ИТН " не признаха, че защото " Продължаваме промяната " не утвърждава Димитър Гърдев за външен министър, са предложили за поста някогашния специалист в Министерството на защитата и в Президентството – Теодора Генчовска.

От " Демократична България " утвърждават и текстовете в документа, и персоналните оферти за министри.

Намерението на мандатоносителят е да отиде при президента за връчването на мандата с подготвен лист на имена на министри.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР