Четвъртото заседание по делото за екологичната оценка на инсталацията за

...
Четвъртото заседание по делото за екологичната оценка на инсталацията за
Коментари Харесай

Административният съд в София гледа делото за горене на отпадъци в ТЕЦ "София"

Четвъртото съвещание по делото за екологичната оценка на инсталацията за изгарянето на боклуци в Топлоелектрическа централа София ще се организира през днешния ден следобяд в Административен съд София град.

Делото беше формирано по тъжби на жители и неправителствени организции. На предходното съвещание съдът постанови съдебно-техническа експертиза с въпроси дали вярно е отразен здравословният резултат за цялата наранена общност, дали вярно е несъмнено минимално допустимото разстояние на инасталацията за горене от жилищни здания.

Въпреки уверенията на Столична община, че изгарянето на балирани боклуци (т.нар. RDF) в центъра на София е изцяло безвредно, в отчета по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) липсва оценка на въздействието върху здравния статус на живущите освен в
най-близко разположените до инсталацията квартали, само че и в границите на целия град. Оценява само рискът за работещите на площадката на ТЕЦ-София.

" Това е мотив за съществени терзания, защото заради неналичието на работеща система за разделно събиране в столицата, може постъпващите за изгаряне RDF боклуци да съдържат нараснали равнища на рискови замърсители, които при изгаряне се преобразуват в неведнъж по-токсични субстанции, " предизвестяват от " За Земята ".

Решението за обстоен организационен проект на инсталацията бе признато през 2016 година също е обжалвано.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР