Четвъртото поред събитие от поредицата Срещи с науката“ ще представи

...
Четвъртото поред събитие от поредицата Срещи с науката“ ще представи
Коментари Харесай

Кои са най-важните научни открития на 2017-а

Четвъртото подред събитие от поредицата „ Срещи с науката “ ще показа довечера най-важните открития в науката през 2017 година. Откритията ще показват Златина Димитрова и  Тома Щилянов. За предаването „ Преди всчики “ по „ Хоризонт “ той показа, че всяка последваща година новите открития стават от ден на ден:

Имаше открия в безусловно всички серии. Нямаше доминиране на някоя. Имаше много положителни открития, като да вземем за пример разкриване на медикаменти, които към този момент са на пазара и се употребяват,  които могат да оказват помощ за прекъсване на невродегенеративните мозъчни болести като Алцхаймер. Има и такива, които са съмнителни  етични аспекти като семисентитичния организъм, където се сътвориха нови изкуствени бази и действително се построява ново ДНК по този метод.

Щилянов е благополучен, че някои открития не са се случили:

Вече от 5 години върви проект за трансплантация на глава на италиански невролог, само че донорът се отхвърли в последния миг. Имаше и едно проучване, което е за заличаване на разнообразни типове мемоари без да се засягат други – става дума за асоциативна памет и неасоциативна. Целта е  да се отстраняват неща като посттравматичния стрес….

Научно изобретение може да бъде направено и в България. Човек би трябвало единствено да има предпочитание и мотивация, а не скъпа инсталация, регистрира Щилянов, съгласно който е демотивиращо, че България има голям теоретичен капацитет само че няма претендент за набелов лауреат в историята си. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР