Четвъртото поколение на Ford Focus няма да получи напомпана“ версия

...
Четвъртото поколение на Ford Focus няма да получи напомпана“ версия
Коментари Харесай

Ford се отказа от най-мощния Focus

Четвъртото потомство на Ford Focus няма да получи „ напомпана “ версия RS. За това бе обявено в медиите във Франция преди дни, а в този момент публично бе доказано и от централата на американския производител в Европа, откъдето показаха две съществени аргументи за решението си.
Първата са все по-жестоките екологични стандарти, които влизат в действие в Европа през тази година. Те засягат междинните равнища на цялата гама модели, предлагани от всеки производител. И която компания не ги покрие, ще би трябвало да заплаща големи санкции.
Втората причина е, че планът е прекомерно безценен и не се връзва с проектите за реструктуризация на бизнеса на Ford. Към нея могат да бъдат добавени спадът на търсенето на сходни спортни модели, както и рецесията, породена от пандемията с ковид, която е отразява доста тежко на всички автомобилни прозиводители.
Третото потомство на Focus RS беше оборудвана с 2,3-литров мотор EcoBoost, разрастващ мощ от 350 к.с. и 440 Нм въртящ миг. Хот-хечът разполага и със система за задвижване на четирите колела, като форсира от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди. Прощалнана версия Heritage Еdition получи мощост от 375 к.с. и 510 Нм.
Във Ford се надяваха, че ще съумеят да понижат нездравословните излъчвания на мотора с прибавянето 48-волтов запалител генератор, който едновременнно с това щеше да усили мощността на мотора до 400 к.с. В последна сметка обаче тази концепция е отхвърлена и почитателите на модела ще би трябвало да се задоволят с версията ST, която развива 280 к.с.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР