Четвъртото издание на музикалния фестивал Песни на живота“ ще бъде

...
Четвъртото издание на музикалния фестивал Песни на живота“ ще бъде
Коментари Харесай

Ораторията Меланхолична красота от Георги Андреев с европейска премиера в София

Четвъртото издание на музикалния фестивал „ Песни на живота “ ще бъде намерено с европейска премиера на ораторията „ Меланхолична хубост “ от Георги Андреев по текст на Скот Керънс. Събитието е част от многочислените огромни планове на продуцентската компания „ Варна Интернешънъл “ и отбелязва 75-ата годишнина от спасяването на 49 000 български евреи по време на Холокоста.

На 5 юли в столичната зала „ България “ и на 7 юли в Летния спектакъл в Стария град на Пловдив от 19 часа, ще се съберат над 200 реализатори от Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор „ Светослав Обретенов “ и Детския филхармоничен хор с диригент Славил Димитров, солисти от Националния фолклорен отбор „ Филип Кутев “ с основен диригент Георги Андреев, както и гостуващите хорове Voices Rising and Vocal Point от Консерваторията за млади актьори от Средния Запад в Чикаго, САЩ; еврейският камерен хор Lachan от Торонто и Holly Blossom Temple Choir и Temple Singers от Канада. Солисти ще бъдат Деси Добрева, Боян Василев, Петър Петров, Осман Мусаоолу и  Иван Ангелов. Творбата ще дирижира американецът Хенри Лек, който управлява и премиерните осъществявания в Съединени американски щати преди седем години.

Мащабната оратория „ Меланхолична хубост “ от Георги Андреев проехтява за първи път на Втория фестивал „ Песни на живота “ през 2011 година в Съединени американски щати - осъществяванията са в Кенеди център - Вашингтон, „ Ейвъри Фишър хол “ в Линкълн център - Ню Йорк и Уанг Тиътър в Градския център за изпълнителско изкуство в Бостън, с а отзивите в пресата са блестящи.

Чуйте в звуковия файл изявление с композитора Георги Андреев за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ", в което той споделя мемоари за първите осъществявания на ораторията му.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР