Четвъртото издание на атлетическия турнир Григор Христов“ ще се проведе

...
Четвъртото издание на атлетическия турнир Григор Христов“ ще се проведе
Коментари Харесай

Четвъртият турнир Григор Христов-Гришата ще се проведе на 4 май

Четвъртото издание на атлетическия шампионат „ Григор Христов “ ще се организира на 4 май (събота), когато е рождения ден на известния състезателен публицист, който умря при започване на 2015-а година.

По традиция надпреварата ще стартира със стартове за публицисти и другари на Григор Христов в дисциплините – 100 м, 800 м, скок дължина от място и гюле (4 кг). Тази година в тези демонстративни стартове на 100 м ще бягат и деца с компликации в развиването от Пазарджик и София, а бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 с ансамбъла по художествена гимнастина Ренета Камберова също е декларирала присъединяване във всички дисциплини. Журналистите могат да заявят присъединяване в четирите демонстрационни дисциплини на имейл: [email protected] Сборен пункт преди стартовете ще бъде бранш „ Г “ на националния стадион „ Васил Левски “, където участниците би трябвало да се съберат в в 8:30 часа, с цел да получат фланелка и стартов номер.

В интервала от 11:00 до 13:30 часа ще се организира третия кръг от веригата „ А1 атлетика за младежи “, а дружно с него стартират и дисциплините при юношите и девойките под 20 години, където са записани над 200 участника от цялата страна. Турнирът ще провдължи до 16:30 часа, когато са планувани надпревари на щафети 4х100 м.

Григор Христов е българинът посетил най-вече надпревари по лека атлетика по света и у нас. В интервала 1983 – 2013 година Христов бе упълномощен публицист на всички 14 международни шампионати навън и олимпийските игри в Москва1980, Сеул 1988, Барселона 1992, Атланта 1996, Сидни 2000,  Атина 2004 и Пекин 2008, като стана един от дребното хора в света очевидци онлайн на тези най-големи спортни конгреси и на още хиляди атлетически надпревари.

Чрез шампионата отдаден на Григор Христов – Гришата уредниците от Семеен кодекс „ Юниверсал “ и Българска федерация лека атлетика желаят да напомнят удивителните достижения и живот на този същински гражданин на леката атлетика. В богата си кариера Христов написа хиляди публикации и мнения, няколко книги отдадени на Царицата на спортовете. Водеше ранглистите на достиженията на българските спортисти през последните 30 години, постоянно знаеше най-актуалните вести и трендове от света на атлетиката, което го правеше един от най-търсените анализатори на този спорт у нас и в интернационалните журналистически среди. Той бе основен редактор на вестник „ Старт “, началник на спортната редакция на Българска национална телевизия, състезателен анализатор, ментор на десетки млади спортни публицисти, превъзходен експерт и човек.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР