Четвъртокурсници от Пловдивския и Аграрния университет в Пловдив се подредиха

...
Четвъртокурсници от Пловдивския и Аграрния университет в Пловдив се подредиха
Коментари Харесай

Два приза Студент на годината за Пловдив

Четвъртокурсници от Пловдивския и Аграрния университет в Пловдив се подредиха измежду носителите на наградата " Студент на годината ". Отличията бяха раздадени нощес от Националното посланичество на студентските препоръки на публична гала с поддръжката на министъра на образованието Красимир Вълчев.

Елка Петрова от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ” е победител в категория „ Хуманитарни науки ”. Четвъртокурсничката е от Сливен и с изключение на отличничка по българистика и славистика, които учи редом, има авторски проучвания в региона на езикознанието и фолклористиката. Освен това написа есета и разкази. След завършването на магистърска степен във вуза Елка Петрова се цели в кариера в научните среди - желае да продължи с разработките си, само че и да преподава. Извън науката ползите са ориентирани към приложните изкуства - майстори картички, бижута и дребни сувенири, с които да радва другари и близки.

И в категория „ Аграрни науки и ветеринарна медицина ” премията „ Студент на годината ” идва в Пловдив. Тазгодишната носителка е Бисерка Янкова, която е четвъртокурсничка по растителна отбрана в Аграрния университет.

Общо 16 студенти от пловдивските вузове бяха номинирани за премиите, за които се бориха над 100 претенденти от цялата страна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР