Четвъртокласниците са с по-малко двойки на малките матури в сравнение

...
Четвъртокласниците са с по-малко двойки на малките матури в сравнение
Коментари Харесай

След „малките матури”: Къде се справиха най-добре?

Четвъртокласниците са с по-малко двойки на дребните матури спрямо предходната година. Седмокласниците ни пък по-слаби по български език. Това демонстрират резултатите от националното външно оценяване.

Тази година резултатите на четвъртокласниците за всички 4 предмета са много по-добри. " Препъникамък " за децата е била 12-та задача от " Човек и общество ". В нея се пита: „ Коя е столицата на българската страна по времето на Асеневци”? И всеобщо децата са отбелязвали А и Б, а правилният е В – Търново.

„ Добър (4.00)” е междинната оценка за всички седмокласници. Отличниците по български са двойно по-малко от миналата година, а двойкаджиите са с към 500 повече. По математика пък е противоположното – двойно повече отличници и по-малко двойки.
Над 112 хиляди възпитаници се явиха на изпит по литература За зрелостниците това е наложителната матура, за седми клас – един от изпитите за гимназия
И изненадващо, учебните заведения с най-хубави резултати при всички " дребни матури " този път са в София, а в Пловдив и Варна.

Петима седмокласници от Математическата гимназия в Пловдив са с оптималния брой от 100 точки на изпита по математика. Сред тях е и 14-годишният Арман Терлемезян: „ Постигнах го с доста работа и неизменност през годините, тъй като допускам, че в случай че не бях работил интензивно единствено през седми клас нямаше да ги постигна”.
Снимка: bTV
Според преподавателите целият випуск е доста мощен и доста окуражен.

Оценяването на преразказа и тезата е сложна задача и за самите проверяващи. „ Видимо имаше писмени работи, при които излиза наяве, че това е на дете, чийто български език не е майчин. И в София това е наклонност! Липсата на координация, та даже и графически буквите подсказваха това!”, разяснява един от тях – Анелия Еротеева.

От следващата година матурите за четвъртокласниците и седмокласниците ще се организира в напълно нов формат поради новите образователни стратегии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР