Четвъртокласници от столичното 105-то СУ Атанас Далчев написаха третата си

...
Четвъртокласници от столичното 105-то СУ Атанас Далчев написаха третата си
Коментари Харесай

Четвъртокласници написаха книга за любовта

Четвъртокласници от столичното 105-то СУ " Атанас Далчев " написаха третата си книга. Книгата " Ключът към щастието " е отдадена на любовта.
Четвъртокласниците избраха тематиката измежду повече от 20 препоръчани от тях. Възрастта, в която те навлизат ги кара по-често да мислят за любовта, в сравнение с и за каквото и да е друго. Вълнуват ги възприятията, насладите, вълненията, даже и паниките, които изпитва влюбеният. В своята книга те разсъждават над тематиката Какво е обич, Любов към… какво изпитват хората. Направиха Маргаритка на добродетелите и обобщиха резултатите от анкета какви добродетели ценят най-вече и биха желали да има обичания човек. В съчиненията на тематика Любов към себе си подрастващите разсъждаваха, че човек би трябвало да обича и зачита себе си, да има положителна самокритика, в случай че желае и другите да го обичат и ценят.
За 11-годишни девойки и момчета, отрицателните показа за любовта са единствено 13%, а останалите 87% са положителни. " Пеперуди в стомаха, прегръдка, благосъстояние, благополучие " са единствено част от позитивните избрания, с които децата свързват любовта. В книгата откриха място разсъжденията на децата за първите любовни трепети, за бурните и от време на време спорни страсти, които съпътстват всекидневието на влюбените, за романтиката в любовта, за нуждата от персонално пространство във взаимоотношенията сред влюбените, за уважението и самоуважението сред влюбените.
А какъв би трябвало да е индивидът, който обичаме? Децата дефинираха 10-те най-важни качества, които би трябвало да има човек, с цел да притегли обичта ни. На първо място са черти като това да е добър, да е самоуверен, да е откровен, великодушен и да ни демонстрира, че ни обича.
Разбира се, разискваха се и проблемите, свързани с сложната обич – когато възприятията са неразбрани, отхвърлени или когато любовта споделя " Сбогом ".
Малките създатели сътвориха приказка, намериха мъдрости, свързани с любовта. Проведоха изявленията със седемгодишни деца и обобщиха техните показа за любовта – какво съгласно тях значи обич, влюбвали ли са се, какъв би трябвало да е индивидът, в който ще се влюбят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР