Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”,

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”, ...

Отличие за единствения ученик от София, донесъл награда от „Ключът на музиката`2019.

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”, донесъл единствената награда на София от Националното музикално състезание „Ключът на музиката"`2019, в което се класира на второ място, получи грамота от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Престижното отличие връчи началникът на Регионалното управление на образованието София-град Ваня Кастрева в присъствието на директора на училището и учителката по музика на младия столичен гайдар Деян, който се оказа, че е голям математик.
„Много често се случва такова съчетание на способностите, може би защото и за музикантите, и за математиците е много важно да бъдат точни“, коментира Ваня Кастрева.

Поздравявайки 11-годишния Деян, тя му сподели, че много се гордее с неговото представяне - "да си втори в национално състезание си е страхотно постижение и нека това ти е шанс следващият път да станеш първи". Кастрева му пожела и още по-добър късмет, да влезе в СМГ и да продължи да съчетава математиката с музиката.
Репортер на Аctualno.com стана свидетел на награждаването след разговор с началника на РУО-София-град по друг повод - кризата за кадрите в образованието.

Източник: actualno.com