Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”,

...
Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 основно училище „Захари Стоянов”,
Коментари Харесай

Отличие за единствения ученик от София, донесъл награда от „Ключът на музиката`2019

Четвъртокласникът Деян Калапишев от столичното 104 главно учебно заведение „ Захари Стоянов”, донесъл единствената премия на София от Националното музикално съревнование „ Ключът на музиката " `2019, в което се класира на второ място, получи грамота от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Престижното отличие връчи началникът на Регионалното ръководство на образованието София-град Ваня Кастрева в наличието на шефа на учебното заведение и учителката по музика на младия столичен гайдар Деян, който се оказа, че е огромен математик.
„ Много постоянно се случва такова комбиниране на качествата, може би тъй като и за музикантите, и за математиците е доста значимо да бъдат точни “, разяснява Ваня Кастрева.

Поздравявайки 11-годишния Деян, тя му показа, че доста се гордее с неговото показване - " да си втори в национално съревнование си е ужасно достижение и дано това ти е късмет идващият път да станеш първи ". Кастрева му пожела и още по-добър шанс, да влезе в СМГ и да продължи да съчетава математиката с музиката.
Репортер на Аctualno.com стана очевидец на награждаването след диалог с началника на РУО-София-град по различен мотив - рецесията за фрагментите в образованието .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР