Четвъртият вот на недоверие срещу кабинета Борисов 3 ще бъде

...
Четвъртият вот на недоверие срещу кабинета Борисов 3 ще бъде
Коментари Харесай

Парламентът решава за вота на недоверие за околната среда

Четвъртият избор на съмнение против кабинета " Борисов 3 " ще бъде подложен на гласоподаване в Народното събрание в сряда. Той бе импортиран от Българска социалистическа партия и е за неуспех в политиката на държавното управление за околната среда и водите. Поводът за него са водната рецесия в Перник и импортираните от чужбина отпадъци.

Самите социалисти обаче нямат очаквания, че този път опитът им за събаряне на държавното управление може да успее. Засега те имат формалната поддръжка единствено на Движение за права и свободи. За да мине вотът на съмнение, опозицията би трябвало да събере 121 гласа, а Българска социалистическа партия и Движението имат общо 104 народни представители.

По време на дебатите по вота, които се състояха предходната седмица, от " Атака " оповестиха, че ще решат дали да поддържат вота на съмнение към държавното управление по време на самото гласоподаване. Шестимата депутати на Волен Сидеров, който от няколко месеца се изява в ролята на общински консултант, са самостоятелни след прогонването им от " Обединени патриоти ". През последните месеци партията се държи опозиционно, само че към момента е лоялна на ГЕРБ и Бойко Борисов. Затова и надали ще тръгне да смъква държавното управление.

Дори обаче шестимата от " Атака " да поддържат Българска социалистическа партия, това няма да е задоволително. Така общият брои на подкрепящите вота ще бъде 110 и то в случай че всички социалисти и депутати от Движение за права и свободи и от " Атака " са в пленарната зала при гласуването.

От партията на аптекарско-петролния необут Веселин Марешки " Воля ", чиито депутати постоянно крепят болшинството с гласовете си, също не споделят изрично по какъв начин ще гласоподават. Обявиха, че " има възможност " да поддържат вота, само че щели да мислят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР