Четвъртият сезон в България на “Метрополитън опера: на живо от

...
Четвъртият сезон в България на “Метрополитън опера: на живо от
Коментари Харесай

Рекорд на българската оперна звезда Соня Йончева в програмата на Метрополитън опера

Четвъртият сезон в България на “Метрополитън опера: онлайн от Ню Йорк ” се завръща със звездна година за оперната ни прима Соня Йончева. Българската оперна прима взе участие с три основни функции, което е връх в историята на сателитните предавания онлайн от Ню Йорк.

Благодарение на сателитните прожекции, българските фенове ще гледат Соня Йончева дружно с целия останал свят в три опери, в три основни функции - на Тоска и Мими в класическите творби на Пучини “Тоска ” и “Бохеми ”, и на Луиза в “Луиза Милер ” на Верди. В две от оперите - “Тоска ” и “Луиза Милер ” - диригент е популярният Джеймс Ливайн.

Българската аудитория ще има опцията да съпреживее виртуозните осъществявания на едни от най-големите звезди на международната опера: Пласидо Доминго, който партнира на Соня Йончева в “Луиза Милър ”, Джойс ДиДонато, Виторио Григоло и доста други. Програмата е разнообразна и включва както творби от класическия репертоар на МЕТ - “Норма ”, “Така вършат всички дами ” и други, по този начин и най-нови заглавия като “Ангелът разрушител ”. Постановките са зрелищни и изобретателни, основани от едни от най-изтъкнатите в международен мащаб режисьори и сценографи. Програмата започва у нас на 7 октомври с нова продукция на белкантовата покруса от Белини „ Норма “, в чиято роля свети звездата Сондра Радвановски.

Програмата  “Метрополитън опера: онлайн от Ню Йорк ” е основана през 2006 година за актуалното оперно изкуство от международна големина да доближи по-широка публика и да притегли нови фенове. Проектът показва непредвидени благоприятни условия за ново прекарване на театралното изкуството посредством мултимедийното комбиниране сред опера и кино в HD-формат. Днес сателитните прожекции на МЕТ се излъчват в над 2000 киносалона и 70 страни в целия свят. У нас тя се осъществя в България за четвърта поредна година, с помощта на фондациите “Америка за България ” и “Виа Фест ” с поддръжката на Столична община, Британски съвет в България и Cinema City.

Повече детайлности може да видите тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР