Четвъртият съдия вдигна светлинното табло край тъчлинията в 55-ата минута

...
Четвъртият съдия вдигна светлинното табло край тъчлинията в 55-ата минута
Коментари Харесай

Най-черните дни на Кристиано

Четвъртият арбитър подвигна светлинното табло край тъчлинията в 55-ата минута за промяна в Ювентус и из трибуните се разнесе ропот, щом се видя да се появява №7.

Кристиано Роналдо, некадърен да премине през нито един противник през цялото времетраене на мача с Милан и извършител на забавянето на скоростта в играта на своя тим, не можеше да го повярва. Притича към страничната линия, измърмори нещо на португалски, поглеждайки към Маурицио Сари, и се изпари по пътя към съблекалнята.

Това беше вторият път в границите на единствено пет дни, в които старши треньорът на „ и бианконери “ го пращаше на аварийна пейка – общо колкото му се случи за целия минал сезон. В неделя обаче оставаше над 1/3 от времетраенето на дуела – прекомерно огромно оскърбление даже и при очевадно слабата форма на португалеца. То безспорно ще внесе напрежение в връзките му с клуба и наставника тъкмо в решаващия миг за определянето на онази самостоятелна премия, по която е напряко луд – „ Златната топка “. Показателно е, че асът към този момент си бе отишъл у дома, още преди да е прозвучал последният съдийски сигнал. Той е люто афектиран, признават в Торино, и бомбата се е задействала.



Идилията по крайбрежията на река По изтрая по-малко от една година. Роналдо се приземи в столицата на Пиемонт с задачата да възроди италианското калчо от траялата едно десетилетие меланхолия и да даде на Ювентус лелеяния трофей в Шампионската лига след толкоз дълго очакване. Възрастта му (34 г.) и признаците на отмалялост, които към този момент показваше в Реал Мадрид, не бяха проблем за никого в Торино. Въодушевлението, дадените пари – 90 млн. евро, и заразителното въздействие по отношение на други клубове като Интер, развързал кесията това лято, провокираха стремежи резултат и Серия А в известна степен си върна позагубената аура. Проблемът е обаче, че през днешния ден тъкмо CR7, вкарал едвам 5 гола от началото на сезона и единствено 3 от тях от игра, е този, който се нуждае от събуждане.

Там е работата, че офанзивата на Юве, която е в остра потребност от голове, с цел да издържи зверския напор на гонещия единствено на точка откъм гърба Интер на Антонио Конте, в този момент действа доста по-добре и гладко без своята суперзвезда.

В неделя португалецът не шутира нито един път във вратата – това не му се бе случвало от май месец, а промяната му Пауло Дибала означи победния гол 20 минути след влизането си в игра. Роналдо, който постоянно не преглъща добре триумфа на своите съотборници, видя по какъв начин тъкмо отпътувалият си от Мадрид в блестящите му години на „ Сантиаго Бернабеу “ Гонсало Игуаин печели борбата си за място на терена с него съвсем седем години откакто му се наложи да си стегне куфарите към Италия. Аржентинецът има две точни попадения в Серия А (и то при успехите с по един гол разлика в огромните конфликти с Интер и Наполи) и едно в Шампионската лига, а в неделя даде асистенцията за Дибала, с който се схващат със затворени очи. А и публиката към момента го обожава.



Португалецът отхвърли това лято да премине в центъра на офанзивата, където Сари загатна, че може да има повече принос със замаскиране на личащия си по крилото физически крах. Предпочете да остане там където го беше сложил предходният старши треньор Масимилиано Алегри и никой не дръзна да спори с него. Вълната обаче се прекатурва и мърморенията, при все това в неделя Сари опита да го отбрани с обяснението с травма за слабото му показване, стартират да идват от всички трибуни.

Възможно е CR7 да си е мислел, че в Италия, осиротяла откъм суперзвезди в последното десетилетие и постоянно обожествяваща ветераните, ще се наслаждения на неотдаденото му в Испания почитание, когато Мадрид му уточни изхода. Вместо това обаче в този момент на Ботуша откриха ловния сезон за него и посред неприятната му година и в персонален проект – обвиняване в обезчестяване и неотдавна разкриване на тялото на убития му персонален коафьор – се наточиха ножовете.





Легендарният Фабио Капело, през днешния ден почитан ефирен анализатор с изострен език, сподели пред камерите този уикенд, че Роналдо „ не е минал и през един противник от три години насам “. После натри и сол в раната, като добави, че играчът би трябвало да покаже повече почитание към своите съотборници и да заобикаля сходни прояви на примадона. Присмехът пораства ежедневно, даже и към брачната половинка му Джорджина Родригес, която преди седмица пародираха в една графа на публичните медии Rai като негова прислужница.

Сега президентът на Ювентус – Андреа Аньели, ще би трябвало да посредничи сред своята суперзвезда и своя треньор, който дръзна да извади португалеца от мач в ШЛ за първи път от три години и девет месеца насам. Сари не държи много-много на примадони, а въпреки това CR7 е голяма марка, чийто срив няма да пристигна добре на един котиращ се на борсата клуб.



В кабинетите на Юве си мечтаят като избавителен пояс да пристигна една „ Златна топка “, с цел да понижи напрежението, да поотпусне огромната звезда и да даде опция да се изкарат пари от възможна негова продажба в близко бъдеще. Списание „ Франс Футбол “, което връчва премията, направи изявление с португалеца през октомври и това отключи еуфорията в Италия, където считат оповестяването на спечелилия за просто форма на протокол.

Истината обаче е друга. И вечери като тази в неделя няма да оказват помощ за сбъдването на тези планове и фантазии.
Даниел Верду, „ Ел Паис “ Серия А 12 кръг, неделя 10 ноември  Ювентус 1:0краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР