Четвъртият поставен на Откритото първенство на Франция по тенис Ролан

...
Четвъртият поставен на Откритото първенство на Франция по тенис Ролан
Коментари Харесай

Григор Димитров започна с чиста победа на Ролан Гарос“

Четвъртият подложен на Откритото състезание на Франция по тенис „ Ролан Гарос “ Григор Димитров стартира с трисетова победа присъединяване си.

В мач от първия кръг в Париж българинът завоюва против „ щастливия губещ “ Мохамед Сафуат с 6:1, 6:4, 7:6(1) на централния корт „ Филип Шатрие “ в двучасов мач.. Египтянинът, който е №178 в ранглистата, замести отказалия се в последния миг поради контузия Виктор Троицки от Сърбия.

Григор не губи време и започва мача с пробив за 2:0. После направи още един за 5:1 и по-късно затвори сета с гейм на нула. Частта продължи единствено 22 минути. В нея първата ни ракета загуби единствено осем точки.

Димитров направи брейк и в откриващия гейм на идващия сет. Веднага по-късно загуби централизация и след двойна неточност трябваше да избавя точка за пробив на 27 годишния Сафуат, който е играл на фючърси у нас преди няколко години. Хасковлията се оправи със обстановката и поведе с 2:0, а по-късно проби още веднъж. При 4:0 Григор понижи темпото, разсея се и позволи да бъде продънен в шестия гейм. При 5:4 27-годишниат българин сервираше за частта. Той го направи на нула.

В седмия гейм на третата част Димитров имаше точка за пробив, само че не съумя. В деветия българинът поведе с 40:0 на сервис на противника, само че египтянинът завоюва подаването си.

Стигна се до тайбрек. Гришо направи два минибрейка и стигна до 4:1 точки. При 6:1 Димитров имаше пет следващи мачбола и осъществя още първия.

Във втори кръг той чака спечелилия от срещата Николас Хари (Чили) – Джаред Доналдсън (Съединени щати).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР