Четвъртият по големина град в България – Бургас, остана без

...
Четвъртият по големина град в България – Бургас, остана без
Коментари Харесай

Срам! Бургас остана без професионален футбол. В София обаче отборите се увеличават

Четвъртият по величина град в България – Бургас, остана без тим в професионалния футбол за идващия сезон. В събота Нефтохимик загуби от Черноморец Балчик (1:2) и на доктрина изпадна от Втора лига, а отбор, който да влезе изпод и да го замести, няма. Черноморец Бургас е в четвърта дивизия и гони промоция в Югоизточната Трета лига.

Това единствено затвърди наклонността за съществено оттегляне на морските клубове във връзка с професионалния футбол. Бърза информация на тимовете в Първа и Втора лига демонстрира, че София сега разполага с цели 7 – пет в елита и 2 във втория ни ешелон. Общо Пловдив, Варна и Бургас имат 5. Реално достойнството на морето през сезон 2018/19 остава да брани единствено Черно море, защото Спартак Вн е без късмет за промоция във Втора лига. Нещо повече, водач в Югозападната Трета лига е ФК Авиатор. Така от следващата година тимовете от столицата в професионалния футбол може и да станат 8.

Любопитното е, че при дилетантите може да изпаднат още два морски клуба – Созопол и Поморие, като първите са съвсем сигурни. Това още повече затвърждава отлива, като самия факт, че четвъртият по величина град у нас – Бургас, остава без професионален футбол, е сладкодумен! Отделно, чака се градът да остане и без стадиона си “красавец” – “Лазур”, на който сега по този начин или другояче не се играят мачове.

София – 7 професионални тима

Първа лига – ЦСКА, Левски, Славия, Септември Сф, Витоша Б
Втора лига – Царско село, Локо София
Пловдив – 3 професионални тима
Първа лига – Ботев Пд, Локо Пд
Втора лига – Марица Пд
Варна – 1 професионален тим
Първа лига – Черно море
Бургас – 1 професионален тим
Втора лига – Нефтохимик (вече изпаднал при аматьорите)
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР