Четвъртият ден от битките между Израел и Хамас, откакто ислямистката

...
Четвъртият ден от битките между Израел и Хамас, откакто ислямистката
Коментари Харесай

Четвърти ден на ожесточени боеве между Израел и Хамас - напрежението ескалира

Четвъртият ден от борбите сред Израел и Хамас, откогато ислямистката въоръжена група извърши една от най-смъртоносните терористични офанзиви в историята на Израел, убивайки минимум 900 души. Израел отговори с голям брой въздушни удари против Газа, гъсто обитаемата територия от 140 квадратни благи, следена от Хамас, оставяйки минимум 765 убити, ранявайки 4000 и разселвайки повече от 137 000, оповестява Си Ен Ен.

Посланикът на Израел в Организация на обединените нации сподели пред Си Ен Ен, че целта на страната е „ да заличи терористичните качества на Хамас. През нощта Израелските отбранителни сили (IDF) нанесоха още 200 удара, ориентирани против „ терористични центрове “. Хамас заплашва да убие цивилни заложници и да излъчи изтезанията онлайн, в случай че въздушните офанзиви продължат без предизвестие.Групировката твърди, че държи повече от 100 пленници, в това число офицери от израелската войска.Посланикът на Израел в Организация на обединените нации сподели, че броят на заложниците може да доближи 150.

Кървава баня в Беери: Повече от 100 тела са открити в израелския кибуц Беери, самоподдържаща се фермерска общественост от 1000 поданици покрай Газа. Беери беше едно от първите места, атакувани от екстремистите, нарушили границата рано сутринта в събота, и измежду най-тежко засегнатите.

Още задгранични жертви: Във вторник се оповестява за още починали задгранични жители, в това число жители на Франция, Русия и Тайланд.

Тела на нападатели: IDF сподели, че е разкрила телата на към 1500 бойци на Хамас след изненадващия удар на групировката рано в събота.

Контрол на границата: Хехт, представителят на Израелските отбранителни сили, сподели във вторник, че израелската войска е възстановила " повече или по-малко " цялостния надзор върху граничната ограда с Газа след пробива през уикенда. Хехт сподели, че израелските сили са обезпечили общности към границата и съвсем са приключили евакуациите в региона. Той добави, че е имало две престрелки през нощта в две общности. Фокусът в този момент е върху въздушните удари и идната атака в Газа, сподели Хехт.

Страхувайки се от най-лошото: На някои израелски родители се споделя да отстранен обществените медии от телефоните на децата си, ако Хамас извърши опасността си да излъчи видеоклипове със заложници. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР