Четвърти вот на недоверие срещу кабинета Борисов“ 3. Четвърти опит

...
Четвърти вот на недоверие срещу кабинета Борисов“ 3. Четвърти опит
Коментари Харесай

От дебатите по вота: Борисов и кметът на Перник били като сиамски близнаци

Четвърти избор на съмнение против кабинета „ Борисов “ 3. Четвърти опит за събаряне на властта. И четири дни, откакто Българска социалистическа партия внесе в деловодството на Народното събрание вота на съмнение към ръководещите поради политиката му по запазване на околната среда и водите, депутатите са в развълнуван спор през днешния ден по тематиката.

„ Правителството на Борисов към този момент е риск за България. Оставането му на власт подсигурява нови рецесии. Всяка смяна към по-добро минава през неговата оставка “. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова нападна от парламентарната естрада ръководещите, излагайки претекстовете на импортирания от левицата избор на съмнение на кабинета.

„ Управлението на ГЕРБ е ръководство на рецесии, които сами основават “, заключи тя и насочи рецензии към ГЕРБ поради водната рецесия в Перник с думите: „ Кризата не е естествено злополучие, тя е управническо злополучие “. И уточни, че след 10-годишно ръководство на ГЕРБ и изхарчени 3 милиарда лв., не е реализиран никакъв прогрес в бранша, а загубите на вода в страната са към 60%, а в някои райони доближават и до 80%.

Нинова доваби към " пледоарията " си и обвинявания за откритите случаи на нерегламентиран импорт на боклуци, както и за нечистия въздух в София и други градове на страната: „ Първи сме в Европа по замърсен въздух и казусът не е единствено в София “. А последните данни за боклуците влезнали от нас от третия свят, в това число болнични такива, лидерката на Левицата заключи по този начин: „ Прокуратурата откри планини от отпадъци. Красива България бе превърната от Борисов в бунище “.

Ответната реакция от ГЕРБ не закъсня в лицето на депутата Георги Марков, който се обърна към Българска социалистическа партия с думите: „ Служебно държавно управление ли оферирате? Това е върхът на национална безнаказаност. Перник да чака управата да си смени секретарките, пиарките, да си сложат портретите. Това ли желаете? Това е гуляй по време на чума. Искате президента да взема решение водната рецесия, а той горкия, почитам го, най-малко за това няма никаква виновност “.

И похвали новият кмет на Перник Станислав Владимиров, който малко откакто заел поста си почнал да се бори с водната рецесия в града. „ Създаде се един тандем, дует, сиамски близнаци - министър председателят и едно младо момче - кметът на Перник. Мен ме трогна това момче. То застана точно на Коледа и благодари на Борисов за средствата. То свърза персоналната си орис с тази на Перник. ГЕРБ прави неточности, само че вие в никакъв случай не се явявате като опция. Моля ви нещо, то е във ваш интерес - в никакъв случай не споменавайте за рестарт на смяната. Защото не сме дебили, късопаметни. Вие съсипахте 90-те години. Вие създадохте паралелната страна, плаващо болшинство, преструктуриране на Народното събрание. Няма да ви позволим рестарт. Не ставате да управлявате България “, отсече Марков.

Управлението на ГЕРБ през последните години подлагаха на критика и от Движение за права и свободи, които към този момент оповестиха, че ще поддържат Българска социалистическа партия при гласуването в зала на вота на съмнение. „ Провалът на държавното управление на ГЕРБ в региона на околната среда и водите, а и в цялостната политика, е реалност. Това е закономерният резултат от 10- годишно неспособно ръководство. Държавата е в колапс. Многократно сме го заявявали и сме посочвали аргументите. Налице са доказателства за тежка непросветеност, несистемно мислене и политическо късогледство. Неспособността на ръководещите да се поучават от грешките, е удостоверение за незнание. Колкото и пъти да се повтаря една неточност, тя не води до качествена смяна в управническия модел ”, сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада. И добави, че ГЕРБ освен няма да реши проблемите, а ще ги задълбочи.

А Павел Шопов от „ Атака “ заключи дебатите по този метод: „ Това може би е последният опит да има предварителни парламентарни избори, а свалянето на държавното управление ще отсрочи решаването на доста от проблемите “. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР