Четвърти септември – нов протест в Стрелбище заради преградената и

...
Четвърти септември – нов протест в Стрелбище заради преградената и
Коментари Харесай

Отново протест: Стрелбище не е Сирия, докога ще търпим?

Четвърти септември – нов митинг в " Стрелбище " поради заградената и разрушена улица, свързваща улиците " Майор Първан Тошев " и " Дедеагач ", по която стотици хора всеки ден излизаха от квартала, както и поради заградената до нея градинка, където има проект да бъде издигнат 43-етажен небостъргач. Заграждането и разрушаването на улицата беше осъществено от строителната компания НИКМИ – без да има позволение от общинските управляващи да пипа улицата, само че с аргумента, че тя е противозаконна и им минавала през парцела.
В 19:00 часа през днешния ден (4 септември) жителите на „ Стрелбище” се събират, с цел да чуят какво направиха институциите за към този момент съвсем един месец, откогато сагата се разви с цялостна мощ. Припомняме, че предишния месец, при един от митингите последва обсада на бул. " България ", а по-късно беше съборена една от оградите към градинката.
Пред уредниците на митинга споделиха, че четири институции са дали отговор с документално на разнообразни тъжби. От Министерския съвет и Президентството са препратили по подготвеност жалбите против проекта на НИКМИ да строи небостъргач към Столична община. От Народното събрание дават отговор, че петицията против градежа, подписана от над 2100 души, ще бъде показана „ на вниманието на депутатите от Комисията по благоустройство”. „ Зелени системи” пък установяват, че при почистването на прилежащия до градинката терен, НИКМИ не са имали позволение да секат дървета, само че са го сторили. Жители на „ Стрелбище” са показали снимков материал за отсечен орех, а това дърво е предпазен тип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР