Четвърти пореден ден училищата в страната получават сигнали за взривни

...
Четвърти пореден ден училищата в страната получават сигнали за взривни
Коментари Харесай

Пореден ден на бомбени заплахи в много училища в страната

Четвърти следващ ден учебните заведения в страната получават сигнали за взривни устройства. Днес имейли, съдържащи бомбена опасност, са получени в образователни заведения в София, Пловдив,  Варна, Бургас, Стара Загора и Добрич. 

Около 10 часа през днешния ден сигнал за бомба е получен в 22 СЕУ " Георги Стойков Раковски " в София. Учениците са били евакуирани, а на място са били изпратени екипи на полицията. 

В десетки образователни заведения в Пловдив също са получени сигнали за сложени взривни устройства. Учебният развой е прекратен в част от учебните заведения. 

Във Варна към 9 часа през днешния ден е получен заплашителен мейл, в който подателят твърди, че ще взриви всички учебни заведения в града. От полицията обаче обявиха, че няма да изтеглят учениците, а образователният развой ще продължи обикновено. 

Заплашителен имейл е получило и ОУ " Братя Миладинови " в Бургас. Учебният развой е бил прекратен, а учениците изведени от постройката на образователното заведение. 

В няколко учебни заведения в община Стара Загора също са подадени по едно и също време сигнали за взривни устройства. В 9:12 часа е постъпил сигнал по имейл в Пето ОУ " Митьо Станев ". Той е подаден по имейл. Малко по-късно - към 9:20 часа такова заплашително известие е получено и във Второ главно училище  " Петко Рачов Славейков ". Учениците и учебният личен състав са евакуирани. 

В Добрич за втори следващ ден закани за сложени взривни устройства са получили 15 учебни заведения. Полицейски екипи са в постройките на тези учебни заведения. По решение на обособените шефове в някои учебни заведения занятията за втори ден са прекъснати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР