Четвърти конвой от 20 камиона с помощи премина през граничния

...
Четвърти конвой от 20 камиона с помощи премина през граничния
Коментари Харесай

Четвърти конвой от камиони с помощи пристигна в ивицата Газа

Четвърти ескорт от 20 камиона с помощи мина през граничния пункт " Рафах " от Египет за линията Газа в ранните часове през днешния ден, заяви чиновник на  хуманитарна организация, съобщи ДПА.

Палестинският Червен полумесец и Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA) получиха доставката, заяви за ДПА  Халед Зайед, началник на египетския Червен полумесец в Северен Синай.

Доставките включват медикаменти, бебешки храни и вода, добавя Зайед.

Доставката на помощта е била планувана за вторник, само че се е забавила, откакто камионите са се отправили за инспекция към " Ал Ауга ", търговски пропускателен пункт сред Египет и Израел, преди да се върнат назад към пропускателния пункт " Рафах ", заяви източник от службите за сигурност. 

" Ал Ауга " се намира на към 70 км южно от граничния пункт " Рафах ".

От събота до момента в линията Газа са доставени 74 камиона с помощи. От 12 октомври насам на летището в Ариш са пристигнали минимум 32 самолета с интернационална помощ.

Израел наложи " цялостна блокада " на Газа след терористичната офанзива на бойците на " Хамас " на 7 октомври, като лиши гъстонаселената средиземноморска крайбрежна линия от доставки на храна, гориво, медикаменти, вода и други съществени артикули, което докара до опасения от филантропична злополука, напомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР