Четвърти кандидат на първичните избори на Демократичната партия на САЩ

...
Четвърти кандидат на първичните избори на Демократичната партия на САЩ
Коментари Харесай

Още един демократ се отказа от надпреварата за президент на САЩ

Четвърти претендент на първичните избори на Демократичната партия на Съединени американски щати за кандидат-президент се отдръпна от конкуренцията - конгресменът центрист от щата Масачузетс Сет Моултън, съобщи Франс прес.

40-годишният деец от войната в Ирак е четвъртият отказал се след конгресмена от Калифорния Ерик Суолуел, някогашния губернатор на Колорадо Джон Хикънлупър и губернатора на щата Вашингтон Джей Инсли.

Редица медии споделиха, че се чака Моултън да удостовери публично отдръпването си тази нощ с тирада пред управлението на Демократическата партия.

" Според мен е явно, че в този момент това е конкуренция сред трима претенденти: Джо Байдън, Елизабет Уорън и Бърни Сандърс, с спор, който да покаже какъв брой наляво да завие партията ", съобщи Моултън за в. " Бостън глоуб ".

21 претенденти остават в битката за приемане на партийната номинация на демократите за кандидат-президент за изборите през ноември 2020 година

Възможни са обаче още отводи с наближаването на трети ефирен спор сред претендентите демократи в средата на септември.

До момента единствено 10 от тях извършват критериите за допускане до присъединяване в този спор, а точно да са получили минимум 2% поддръжка в минимум четири скорошни допитвания и да имат минимум 130 000 обособени донори в най-малко 20 щата.

Сет Моултън беше един от деветимата претенденти, които досега не са изпълнили нито един от тези два критерия по данни на уеб страницата " РиълКлиърПолитикс ".

В анкетите безапелационно води някогашният вицепрезидент Джо Байдън, следван от сенаторите Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Камала Харис и от кмета на Саут Бенд, щата Индиана, Пийт Бутиджидж. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР