Четвърти кандидат на първичните избори на Демократическата партия в САЩ

...
Четвърти кандидат на първичните избори на Демократическата партия в САЩ
Коментари Харесай

Още един демократ се отказа от битката за номинация за кандидат-президент на САЩ

Четвърти претендент на първичните избори на Демократическата партия в Съединени американски щати за кандидат-президент се отдръпна от конкуренцията - конгресменът центрист от щата Масачузетс Сет Моултън, съобщи Франс прес.

``
реклама

40-годишният деец от войната в Ирак е четвъртият отказал се след конгресмена от Калифорния Ерик Суолуел, някогашния губернатор на Колорадо Джон Хикънлупър и губернатора на щата Вашингтон Джей Инсли.

Редица медии споделиха, че се чака Моултън да удостовери публично отдръпването си тази нощ с тирада пред управлението на Демократическата партия.

" Според мен е явно, че в този момент това е конкуренция сред трима претенденти: Джо Байдън, Елизабет Уорън и Бърни Сандърс, с спор, който да покаже какъв брой наляво да завие партията ", съобщи Моултън за в. " Бостън глоуб ".

21 претенденти остават в битката за приемане на партийната номинация на демократите за кандидат-президент за изборите през ноември 2020 година

Възможни са обаче още отводи с наближаването на трети ефирен спор сред претендентите демократи в средата на септември.

До момента единствено 10 от тях извършват критериите за допускане до присъединяване в този спор, а точно да са получили минимум 2 % поддръжка в минимум четири скорошни допитвания и да имат минимум 130 000 обособени донори в най-малко 20 щата.

Сет Моултън беше един от деветимата претенденти, които досега не са изпълнили нито един от тези два критерия по данни на уеб страницата " РиълКлиърПолитикс ".

В анкетите безапелационно води някогашният вицепрезидент Джо Байдън, следван от сенаторите Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Камала Харис и от кмета на Саут Бенд, щата Индиана, Пийт Бутиджидж.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР