Четвърти ден след парламентарните избори няма яснота около начина, по

...
Четвърти ден след парламентарните избори няма яснота около начина, по
Коментари Харесай

Какво правителство трябва да бъде формирано?

Четвърти ден след парламентарните избори няма изясненост към метода, по който ще бъде образувано новото държавно управление на България.

Сигурното е, че в 45-ото Народно заседание няма по какъв начин да бъде формирано болшинство, без някой от участниците в него да направи тежък компромис със декларираните преди вота позиции.

Предложението на премиера Борисов за държавно управление на единодушието с мандат до месец декември не намира поддръжка измежду останалите участници в новия парламент.

Евентуално държавно управление на малцинството е одобрявано от политолозите като решение с висок риск и без дълготрайна вероятност.

Вариантът за сформиране на длъжностен кабинет на президента Радев пък ще докара до предварителен избор в разгара на лятото и риск от деформиране на резултата поради отпуските, които могат да попречат на част от гласоподавателите да вземат участие в избора.

Какъв вид държавно управление би трябвало да бъде образувано? Коалиция на болшинството с цената на идеологически взаимни отстъпки Правителство на малцинството Експертно държавно управление с кратковременен мандат Служебен кабинет на президента Радев и нови избори Друго (посочете в коментарите) Не мога да преценява Вече сте дали своят вот за тази анкета
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР