Четвърти ден продължава водната криза в Перник и околността. Вчера

...
Четвърти ден продължава водната криза в Перник и околността. Вчера
Коментари Харесай

Кметът на Перник ще настоява РЗИ да информира ежедневно за качеството на водата

Четвърти ден продължава водната рецесия в Перник и покрайнината. Вчера стана ясно, че водата от язовир " Долна Диканя " не е годна за пиянство, защото първата проба демонстрира съществуване на салмонела. Предстои да излезе втората проба. Така язовир " Студена " към този момент остава единственият източник на питейна вода.

Кметът Станислав Владимиров сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия, че е провел две срещи със заместник-министъра Николай Нанков, като е получил увещание, че в най-кратки периоди ще има общо заседание на ВиК сдружението, с цел да бъде назначено ново управление.
Станислав Владимиров: Ефектът от водния режим към този момент не е подобен, какъвто всички ние желаем и подобен, какъвто би трябвало да е по условията на Министерство на околната среда и водите - да се ограничим в границите на разход на питейна вода от язовир " Студена " в 1 млн. кубика месечно. Засега не сме в тези параметри. С спомагателни спешни екипи, с вливането на повече вода в язовир " Студена " от Владайския канал, се надяваме да се вместим в поставените цели, с цел да имаме питейна вода до април месец.
Владимиров сподели още, че му следва среща с шефа на РЗИ-Перник, като ще изиска всекидневно хората да бъдат осведомени за качеството на питейната вода.

Граждани на Перник пък ще внесат подписка в Министерство на регионалното развитие, с което ще упорстват да бъде потърсена отговорност на виновните за създалата се обстановка с водната рецесия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР