Четвърти ден на антиправителствени протести в Унгария. Недоволството е срещу

...
Четвърти ден на антиправителствени протести в Унгария. Недоволството е срещу
Коментари Харесай

Четвърти ден антиправителствени протести в Будапеща заради робски закон на Орбан

Четвърти ден на антиправителствени митинги в Унгария. Недоволството е против ръководството на министър-председателя Виктор Орбан и нов трудов закон.

Четвърти ден на готовност в Будапеща. Хиляди се събраха на Площада на героите в унгарската столица, с цел да изразят недоволството си против утвърдена от Народното събрание на страната трудова промяна. Новият закон разрешава на работодателите да желаят до 400 часа ексклузивен труд годишно, което прави спомагателни два месеца работа. Критиците на текста го дефинират като " рабски закон ".

Според министър-председателя Виктор Орбан обаче изменението ще даде опция на работещите да покачат приходите си, както и ще отговори на потребностите от фрагменти в автомобилната промишленост. Протестите в Унгария са подкрепяни от синдикатите и всички опозиционни партии, в това число леви и крайнодесни обединения.

Според локални медии в снощния митинг са взели участие 15 хиляди души. Те са блокирали придвижването по два съществени моста на Дунав и се е наложила интервенция на полицията, с цел да ги разпръсне. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР