Четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и

...
Четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и
Коментари Харесай

НДК ще бъде домакин на четвъртата среща във формат 16+1

Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай „ 16+1 “ ще се организира в Националния замък на културата на 20 октомври 2018 година

Срещата ще се организира под мотото „ Глобално мислене, дейности на локално равнище “. Събитието се провежда от Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и Областния шеф на Област София в партньорство със Столична община, Националното съдружие на общините в Република България и Националния замък на културата, както и Секретариата за съдействие сред Китай и страните от ЦИЕ, Асоциацията на регионалните шефове на страните от ЦИЕ и Китай и Китайска национална асоциация за другарство с чужбина.

Четвъртата среща на локалните водачи на страните от ЦИЕ и Китай ще се организира единствено три месеца след Седмата среща на държавните ръководители на страните от формата, състояла се в София на 7 юли 2018 година. Целта на форума е да доразвие и надгради постигнатите резултати и договорености от Срещата на върха, на която бяха обрисувани и „ Насоките от София “. Инициативата „ 16+1 “ за съдействие сред Китай и 16-те страни от ЦИЕ е значим механизъм за стимулиране на политическия разговор, вложенията, комерсиалните и икономическите връзки и съдействието в необятен кръг от области.

През последните години съдействието на локално равнище във формат „ 16+1 “ закупи по-голяма видимост посредством поддръжката за побратимяване на градове, провинции, районите и общини на страните от ЦИЕ и Китай, и реализирането на визити на делегации за поощряване на директния продан и съдействие на локално ниво.

Дискусиите по време на срещите в София ще се съсредоточат върху развиването на съдействието в региона на туризма, селското стопанство, индустриалните и демонстрационни зони и паркове, дребните и междинните предприятия. Програмата ще включва презентации и речи на представители от България, Китай и страните от ЦИЕ. България към този момент е била хазаин на два конгреси на локалните водачи в границите на формата – Третата работна среща на Асоциацията на регионалните шефове на страните от ЦИЕ и Китай, провела се в Пловдив на 19 октомври 2017 година, и на Първата среща на кметовете на столиците на страните от ЦИЕ и Китай в София на 27 септември 2016 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР