Четвъртък сутринта от украинското пристанище Черноморск отплава един товарен кораб,

...
Четвъртък сутринта от украинското пристанище Черноморск отплава един товарен кораб,
Коментари Харесай

Отплава украински кораб със зърно, а Ердоган отлетя за Лвов за тристранната среща

Четвъртък сутринта от украинското пристанище Черноморск отплава един товарен транспортен съд, пренасящ зърно. Това заяви турското министерство на защитата.
“I Maria”
“Плаващият под либерийски байрак сухотоварен транспортен съд „ I Maria “, пренасящ царевица, е напуснал пристанището на Черноморск.

“Четири празни кораба ще отпътуват през днешния ден за Украйна за зърно”, се споделя в изказване на министерството в Twitter.

Споразумението за експорт на зърно се извършва на фона на следващите взаимни обвинявания за офанзиви сред Москва и Киев.
Тристранната среща
Турският президент Тайип Ердоган отлетя за Лвов за тристранна среща с Володимир Зеленски и генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.



Очаква се през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски в Украйна. Гутериш дойде в Лвов в сряда вечерта, оповестиха от Организация на обединените нации.

Организация на обединените нации също по този начин чака Гутериш да организира двустранна среща със Зеленски. В същото време генералният секретар на Организация на обединените нации към момента не възнамерява да посети Москва, съобщи на брифинг неговият представител Стефан Дюжарик.

Ердоган дойде на летище “Есенбога” в Анкара и се насочи към самолета за полета си до Лвов. По данни на телевизионния канал турският водач се чака да дойде в Лвов след два часа.
По време на срещата
водачите ще обсъдят и евентуалните стъпки за преустановяване на руско-украинската война с дипломатически средства. Тримата водачи ще обсъдят и поддържането на украинския експорт на зърно на международните пазари, заяви Анкара.

Гутериш и Ердоган помогнаха на Русия и Украйна да сключат съглашение за експорт на украинско зърно в края на юли, с което бе прекратена блокадата на украинските пристанища след нахлуването на Русия през февруари.

Ръководителят на Организация на обединените нации ще посети и взаимния координационен център за наблюдаване на износа на зърно през Черно море в Истанбул в събота. 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР