Четвърта седмица фекални води се изливат в западната част на

...
Четвърта седмица фекални води се изливат в западната част на
Коментари Харесай

Цял блок е наводнен от фекални води заради неизправна канализация в Добрич

Четвърта седмица фекални води се изливат в западната част на добричкия квартал " Добротица " и към този момент има наводнени гаражи. Най-потърпевши от обстановката са жителите на блок 36, които не могат да се преборят с ВиК за премахване на казуса, по тази причина са разпратили писма до всички институции с молба за помощ. Потърсиха за подпомагане и екипа на Българска национална телевизия в Добрич.

Най-вероятната причина за разлива е задръстване на основната канализация. Миризмата, която се носи по цялата улица е неописуема, а жителите на блока споделят, че се усеща чак до петия етаж. Най-притеснени са обаче хората от първия етаж на 7-входната жилищна постройка.

Притеснението е огромно, тъй като има възможност да стартира да се връща по тръбите, по тръбопровода. Гаражът ми само е цялостен с фекалии, но би трябвало да чакаме да стигне до първия етаж ли, споделя Румен Атанасов.

Точно пред нашия гараж е първата шахта, от която излиза мръсотията, не може кола да мине, споделя Анка Митева.

Жителите на блока не смеят да употребяват гаражите си по предопределение и единствено ги отводняват. Прихождащите коли обаче разнасят нечистотиите на всички места. Освен това, преливащите фекални води влизат в шахтата за дъждовни води, акцентира домоуправителят Димитър Цанев.

Смесват се двете води и можете да си визиите какво става! В момента можем да се радваме, че не е 35 – 40 градуса лятото, споделя Цанев.

Първият сигнал до ВиК Добрич е подаден на 27-ми октомври.

След многократни сигнали и до диспечер, открих телефон и на началника на градски регион господин Маразов – с него съм разговарял 3-4 пъти, само че резултатът беше никакъв. Съпругата ми пусна тъжба до
РЗИ Добрич, споделя Тихомир Пилев.

От Здравната ревизия потвърдиха, че незабавно са изпратили наставление до водния оператор за премахване на повредата.

Докато всекидневно газят в мръсната вода, хората подават сигнали още до локалната и централната власт.

Колегите са разговаряли с ВиК над 10 пъти – като реакция досега нямаше никаква. Комуникацията постоянно сме се старали да е партньорска, тъй като ВиК е държавно сдружение, само че те
би трябвало да са пределно наясно, че оперират на територията на нашата община и аз няма да разреша хората да мизерстват, поради бездействието на ВиК, споделя Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич.

От водното сдружение отхвърлиха да застанат пред камерата ни и дадоха обещание на следващия ден да изпратят екип, който да в профил повредата. Предположиха, че тя се дължи на счупена канализационна тръба.

Два часа след диалога ни обаче на мястото към този момент имаше техни екипи с техника.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР