Четвърта поредна вечер Площадът на победата в Букурещ не остана

...
Четвърта поредна вечер Площадът на победата в Букурещ не остана
Коментари Харесай

За четвърта вечер протестиращи излязоха на Площада на победата в Букурещ

Четвърта поредна вечер Площадът на успеха в Букурещ не остана без хора. Те са по-малко спрямо предходните дни, само че припомнят настояванията за оставка на кабинета и предварителни избори, предава Бнт.

Военни прокурори проверяват насилието в петъчната вечер, когато при конфликти с жандармерията бяха ранени над 450 души, в това число служители на реда. Подадени са 33 тъжби от потърпевши жители. Двама мъже са арестувани за брутално нахлуване над полицайка и сътрудника й.

Еврокомисарят по правораздаване Вера Йоурова прикани Букурещ да преразгледа противоречивите законодателни ограничения, които провокираха публичен яд. В особено изказване президентът Клаус Йоханис осъди насилието - както от страна на жандармерията, по този начин и на подстрекателите измежду хората.

Йоханис направи и изводи за ръководството на левия кабинет.

 

Клаус Йоханис, президент на Румъния: През последната година и половина Социалдемократическата партия утежни ръководството и разстрои обществото със противоречиви ограничения и безредно ръководство, както и със противоречиви и противоктонституционни закони, с непрекъснати офанзиви против магистратите. Румъния е естествена и уважавана страна, само че държавното управление прави всичко, с цел да накърни този имидж. Хората ще продължат да се бунтуват, в случай че бъдат пренебрегнати. Социалдемократите би трябвало да схванат, че ръководят зле Румъния и това ще има дълготрайни негативни последствия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР