Четвърта поредна титла отиде в ръцете на световната номер едно

...
Четвърта поредна титла отиде в ръцете на световната номер едно
Коментари Харесай

4 от 4: Швьонтек развенча и Сабаленка, за да спечели четвърта поредна титла!

Четвърта поредна купа отиде в ръцете на международната номер едно Ига Швьонтек преди броени минути! Безкомпромисно показване от страна на полякинята лиши финалния дуел на шампионата в Щутгарт напълно от конспирация, като мачът откри собствен край след по-малко от 90 минути игра и резултат 6:2 6:2, който остави Арина Сабаленка на крачка от трофея за втора поредна година.

Двете излъчваха известна раздразнителност в дейностите си с началото на срещата, което докара до серия от неуверени отигрвания в играта им. Швьонтек обаче стабилизира представянето си и осъществя пробив, а след това съумя да го затвърди, въпреки и мъчно, за преднина от 3:0 в резултата. От този миг насетне поставената под номер едно в схемата беше изрично по-добрата от двете на корта и безпроблемно се приближи до следващата купа, повеждайки в обособените елементи.

Щом почивката завърши, Сабаленка за първи път от началото на срещата сподели познатия си нападателен тенис. Световната номер четири съумя да остане равностойна на своята съперничка в началните минути, само че играта й още веднъж претърпя цялостен разпад и самодейността попадна в ръцете на фаворитката Швьонтек.

Полякинята по безапелационен метод добавяше точка след точка в актива си и изглеждаше все по-уверена в дейностите си. Пробив за 4:2 изцяло обезкуражи миналогодишната финалистка и тя все по-често позволяваше на поставената под номер едно си да приключва топката безкомпромисно, а втори брейк подпечата триумфа в поредни сетове, изпращайки купата в ръцете на фаворитката.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР