Четвърта по ред събота във Видин излязоха на протест, защото

...
Четвърта по ред събота във Видин излязоха на протест, защото
Коментари Харесай

Отново протест във Видин за нова магистрала

Четвърта по ред събота във Видин излязоха на митинг, тъй като пътят, който води към граничния район, не дава отговор на условията за натовареност. Блокираха за четири часа интернационалния път, който води и към " Дунав мост 2 ". Настояват за автомагистрала до София и тунел под прохода Петрохан и желаят решения на Министерски съвет, които да подсигуряват строителството.

Протестиращи жители оставиха колите при започване на Видин и с пешеходно шествие стопираха придвижването по интернационалния път. Казват, че пътят, планиран преди десетилетия, не може да поеме засиления трафик и е причина за чести произшествия. Пречка е и за вложения в района.
Протестиращ: Аз персонално съм пострадал от жестокия трафик. Направих злополука с един ТИР. Затова съм тука и ще стачкувам до последно. Този път просто не може да поеме тоя голям трафик.
Не имат вяра на обещанието на пътната организация, че скоростен път ще има и още през март ще започва процедурата за избор на реализатор за правата Ботевград-Мездра, а през втората половина на годината и за сектора на територията на област Видин. Не одобряват и уверението, че следва предпроектно изследване за тунел под " Петрохан ".
Росица Кирова, ръководител на Гражданско обединяване „ Единни за смяна “: Протестираме още веднъж, тъй като желаеме решение на Министерски съвет, с което да получим гаранции за това, че обещанията от 12-15 години най-сетне ще се случат.
Казват, че държавното управление би трябвало да извърши уговорката си към хората от Северозапада.
Протестираща: Искаме автомагистрала и тунел под „ Петрохан “, с цел да можем тоя край да го извадим от чувала, от дъното на чувала, дето е напъхан от 2000-та година до в този момент.
Протестите ще продължат, споделиха уредниците от Гражданско обединяване „ Единни за смяна “. Според тях единствено за седмица пътят на три пъти е блокиран, само че не спокойно шествие, а от произшествия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР