Четвърта година община Каварна е без готов Общ устройствен план.

...
Четвърта година община Каварна е без готов Общ устройствен план.
Коментари Харесай

Община Каварна е без готов Общ устройствен план четвърта година


Четвърта година община Каварна е без подготвен Общ организационен проект. Възложител на поръчката за правенето му е Министерството на районното развиване и благоустройството, а реализатор е Националният център за териториално развиване. В началото на 2016 година Министерството на околната среда и водите дава негативна оценка на плана заради неспазване на условието да не се позволява строителство върху територии, включени в предпазена зона комплекс " Калиакра “ и надлежно несъблюдение на напътствията за запазване на естествените местообитания на дивата флора и фауна.

Цялата информация, нужна на Националния център за териториално развиване за правенето на Общия организационен проект на община Каварна, беше предадена още през 2014 година, съобщи основният проектант на общината Камен Жейнов:

" Ние имахме спогодба с тях и тази спогодба към момента е в действие. В момента, в който някой има капиталови планове в парцели, които сега не са урбанизирана територия, ние им изпращаме тази информация, а те като експерти и способени във връзка с правенето на Общ организационен проект да преценяват дали тази информация могат да я интегрират в изработването на проекта. Това и вършим. Нашият ангажимент завършва дотук ".

Министерството на околната среда и водите не утвърждава плана за Общ организационен проект на Каварна и дава негативно мнение във връзка с качеството на отчета за оценка на степента на влияние върху по този начин наречените понтосарматски степи.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Мая Щърбанова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР