Четвърт век след като за последно спечели един от турнирите

...
Четвърт век след като за последно спечели един от турнирите
Коментари Харесай

След 25 години Джими Уайт отново е с титлата в UK Championship

Четвърт век откакто за последно завоюва един от шампионатите на “Тройната корона” - Шампионата на Обединеното кралство - Джими Уайт още веднъж победи в влиятелната конкуренция, въпреки и в изданието за ветерани. То е измежду най-вълнуващите събития от календара на международния снукър тур за ветерани, направен в края на предишния сезон и влизащ в действие от сегашния.

Уайт завоюва с 4:2 финала против Кен Дохърти, който пък бе считан за изявен любимец преди началото на конкуренцията, тъй като е в най-хубава форма при експертите от началото на сезона.


Ирландецът показва положителната си форма и на полуфиналите, когато не даде никакъв късмет на Стивън Хендри - 3:0 с брейкове от 49, 70, 40 и 45. Уайт пък в профил на тази фаза Джонатан Бейгли с 3:1 без блестящи серии, а в самия край също съумя да надхитри противника си с по-солидно показване в “биткаджийските” фреймове.

25 years after his only victory in UK Professional Championship, Jimmy White became UK Seniors Champion. Congratulations, Jimmy! pic.twitter.com/c6fHgRNhco
— Snooker Heroes (@snooker_heroes) October 26, 2017
За Дохърти въпреки всичко остава утехата от най-големия брейк в шампионата - 137 при успеха на четвъртфиналите над Патрик Уолъс. Вихрушката сграбчи вкусен чек от 7500 паунда, а връчената му купа бе в имитация ретро жанр на истинската, като той я получи от Патси Фейгън - първият в историята победител в Шампионата на Обединеното кралство през 1977 година.

Това е втора купа при ветераните за 55-годишния Уайт след международната през 2010-а, а Дохърти има на сметката си три изгубени финала на UK Championship при експертите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР