Четките и апликаторите за грим се използват ежедневно от дамите,

...
Четките и апликаторите за грим се използват ежедневно от дамите,
Коментари Харесай

Как да дезинфекцирате четките за грим?

Четките и апликаторите за грим се употребяват всекидневно от дамите, които обичат да обръщат внимание на външния си тип. Ежедневната им приложимост обаче крие опасности за кожата и здравето като цяло, тъй като по повърхността на тези предмети се задържат останки от грим, себум, мъртви кожни кафези, вируси, бактерии, най-различни микроорганизми. Мазните останки от грим са идеална среда за развиване и размножаване на тези патогени, които след това могат да ни разболеят.

Как да дезинфекцираме четките за грим и апликаторите?

Четки с натурален косъм

Четките за грим условно се разделят на два типа: такива с натурален и неестествен косъм. Естествените нишки са по-трудни за поддръжка. Направени са от скотски косми, които са по-добра среда за развиване на микроорганизми заради естествения си генезис. За да почиствате подробно четките си от натурален косъм би трябвало да се отнасяте към тях като към личната си коса.

Синтетични четки

Те са по-лесни за поддръжка поради изкуствената природа на влакната им. В тези нишки няма космени фоликули, което значи, че са по-малко привлекателни за бактериите и вирусите. По-лесни са за стерилизация и изсъхват по-лесно.

Дезинфектант за четки с шампоан

1. Натопете четките в легенче с топла вода.

2. Капнете няколко капки шампоан във водата.

3. Започнете да втривате разтворения шампоан в четките с ръцете си. Масажирайте нежно, тъй че да обхванете всички нишки, даже тези в средата.

4. Изплакнете щедро с вода, до момента в който се уверите, че влакната не са сапунисани.

Дезинфекция с оцет

1. Смесете 1 супена лъжица бял винен оцет с ½ супена лъжица течен препарат за миене на съдове. Добавете 1 дребна чашка топла вода.

2. Потопете четките в разтвора. Оставете ги да се наквасен за 30 минути.

3. Внимателно масажирайте всяка четка с ръце, с цел да се уверите, че разтворът е достигнал доникъде на влакната в най-вътрешната им част.

4. Изплакнете щедро с топла вода. Оставете четките да изсъхнат изцяло преди повторна приложимост.

Хидроген пероксид (перхидрол)

Друга мощна антибактериална композиция против бактерии и вируси по четките за грим е разтворът с перхидрол. В купа с гореща вода капнете няколко капки перхидрол и няколко капки шампоан. Накиснете в разтвора четките и апликаторите. Изчакайте 10 минути да се наквасен. Втрийте нежно с ръце, като употребявате ръкавици. Изплакнете с топла вода. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР