Четирите синдиката на транспортните работници във Франция призоваха към стачка

...
Четирите синдиката на транспортните работници във Франция призоваха към стачка
Коментари Харесай

Външно: Стачка усложнява пътуванията във Франция

Четирите синдиката на транспортните служащи във Франция приканиха към стачка в този бранш на 16 и 17 декември 2019 година. Ще бъдат блокирани  търговски центрове и  бензиностанции на автомагистралите в доста райони на страната, предизвестяват от външно министерство.
С това изискванията за пътешестване във Франция стават още по-трудни като се има поради продължаващата от 5 декември 2019 година безсрочна стачка. Тя към този момент обхвана всички типове превоз – железници (SNCF), районните влакове, транспортната мрежа в Париж и Ил дьо Франс (RATP) - метро, влакове, рейсове.
По информация на българското посолство в Париж напредването във френската столица, изключително в пиковите часове, е мощно затруднено – както с публичния превоз, по този начин и с автомобил заради огромните тапи, които се образуват в Париж и покрайнините му.
На 16 декември 2019 година сутринта тапите в Париж и Ил дьо Франс са достигнали общо до 530 км. Осем линии на метрото и доста автобусни линии в Париж са затворени, има и затворени станции на метрото. При бързоскоростните влакове (TGV) се движат един от три влака, а при районните - четири от 10. 
Във вторник, 17 декември 2019 година, се чака обстановката да бъде още по-затруднена поради оповестената на този ден манифестация в Париж, в която ще се включат представители и поддръжници на 8 синдикални организации 
Препоръчваме на българските жители, пребиваващи във Франция или планиращи пътешестване в страната, да се осведомят за настоящата конюнктура, като имат поради вероятните усложнения и закъснения на градския превоз при напредване от и до летищата, както и закъснения в обслужването на самите летища.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Париж на следните телефони: + 33 1 45 51 85 90 и +33 6 23 18 09 93.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР