,,Четирите парламентарни групи, които разговаряме за правителство, проявихме разум и

...
,,Четирите парламентарни групи, които разговаряме за правителство, проявихме разум и
Коментари Харесай

Нинова: Може да задържим третия мандат до 15 август

,,Четирите парламентарни групи, които беседваме за държавно управление, проявихме разсъдък и схващане за комплицираната обстановка, в която се намираме след решението на Конституционния съд и има единодушие да се отвори процедура за избор на нов ръководител на КЕВР. Обсъдихме опцията и нуждата през това време да работи Народното събрание. Председателите на парламентарни групи ще беседват с депутатите си, като ще търсят единодушие да се вземе решение в зала за анулация на ваканцията сред 1 и 15 август, с цел да може да се избере ръководител на КЕВР и да не оставим страната в хаос; да има работещ орган, който ще вземе решения за цената на енергоносителите и който би трябвало да вкара две цени – една за по-ниско ползване и за по-бедни хора, и една за високото потребление``, добави Нинова

Като мандатоносител сме изправени пред сериозен избор – не можем да бъдем причина за хвърлянето на страната в безпорядък, само че не е и морално да държим този мандат до безконечност, в случай че не се излъчи държавно управление, означи Нинова.

Лидерът на социалистите не изключи опцията да задържи мандата до 15 август.

Това съобщи пред публицисти вицепремиерът в оставка и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

По-рано през днешния ден Корнелия Нинова изиска изясненост от Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ за това какъв брой време е належащо да държи третия мандат и какви закони могат да бъдат признати за това време. Повод за настояванията й е " новата обстановка " към решението на Конституционния съд за оповестяване избора на Станислав Тодоров за началник на КЕВР като противоконституционен. Нинова изиска лист със законите, които би трябвало да бъдат признати от Народно събрание и времевия небосвод, в който това може да се случи. 

Нинова уточни, че ще се приказва с депутатите да анулират лятната си почивка, с цел да може да се избере ръководител на КЕВР и да има работещ орган. 

Преговорите не престават по проект.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР