Четирите парламентарни групи, които разговаряме за правителство, проявихме разум и

...
Четирите парламентарни групи, които разговаряме за правителство, проявихме разум и
Коментари Харесай

Нинова: Вероятно ще държим мандата до 15 август, не можем да хвърлим държавата в хаос

Четирите парламентарни групи, които беседваме за държавно управление, проявихме разсъдък и схващане за комплицираната обстановка, в която се намираме след решението на Конституционния съд и има единодушие да се отвори процедура за избор на нов ръководител на КЕВР. Това съобщи на брифинг в Народното събрание вицепремиерът в оставка и водач на, съобщи кореспондент на

,,Тази процедура може да завърши според законовите нормативи на 12 август. Обсъдихме опцията и нуждата през това време да работи Народното събрание. Председателите на парламентарни групи ще беседват с депутатите си, като ще търсят единодушие да се вземе решение в зала за анулация на ваканцията сред 1 и 15 август, с цел да може да се избере ръководител на КЕВР и да не оставим страната в хаос; да има работещ орган, който ще вземе решения за цената на енергоносителите и който би трябвало да вкара две цени – една за по-ниско ползване и за по-бедни хора, и една за високото потребление``, добави Нинова.

Тя уточни, че би трябвало да се дефинира какво е енергийна беднотия, с цел да бъдат подкрепени енергийно бедните хора през есента и зимата.

По тематиката за диалозите за сформиране на държавно управление Нинова съобщи, че договарянията не престават по проект и в понеделник ще показват програмата, а по-късно структурата и персоналния състав на Министерски съвет.

Лидерът на социалистите не изключи опцията да задържи мандата до 15 август.

Като мандатоносител сме изправени пред сериозен избор – не можем да бъдем причина за хвърлянето на страната в безпорядък, само че не е и морално да държим този мандат до безконечност, в случай че не се излъчи държавно управление, означи Нинова.

Тя посочи, че по време на договарянията с Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ са получили кардинално единодушие за управническата стратегия.

Днес ще си дадат бележките, в събота и неделя ще обобщим резултатите и в понеделник ще обявим дефинитивно каква ще ни е програмата, обясни вицепремиерът в оставка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР