Четирите ни държави, като население и Брутен вътрешен продукт, имаме

...
Четирите ни държави, като население и Брутен вътрешен продукт, имаме
Коментари Харесай

Премиерът: Трябва да сме единни, защото мигрантският процес може да потопи Балканите

" Четирите ни страни, като население и Брутен вътрешен артикул, имаме голям капацитет. Трябва да сме доста единни - за мигрантския въпрос, в случай че щете и за краткотрайното леговище. Защото, в случай че нещо може да потопи Балканите, това е този развой. ", съобщи на конференция министър председателят на България Бойко Борисов, след четиристранната среща на вискоро равнице в Белград, оповестява БГНЕС.
Борисов стартира изявлението си с това, че " няма по-добро място от Европейския съюз и сходни срещи постоянно са в унисон с главната европейска политика за присъединение, развиване, разцвет и увеличение на Брутния вътрешен артикул и приходите на популацията ". Българския министър председател се срещна с президента на Сърбия Вучич, който бе и хазаин на събитието, и с министър председателите на Румъния и Гърция - Дънчила и Ципрас.
" Необходимо е да се оказва помощ доста на Гърция и да се държим единни, крепко и дружно. За страдание напредъкът на австрийското председателство не бе подобен, какъвто ни се искаше за тематиката за Западните Балкани. ", разяснява Борисов. И добави, че не не помни да благодари на сътрудниците си от Гърция, когато на България и Румъния бе дадена вероятността за влизане в Европейския съюз. " Истински се надявам след няколко години и президентът Вучич да благодари и на България за присъединението на Сърбия. Европа и светът имат потребност от позитивни образци за мир, съгласие, с дипломация и търпелив звук, с цел да се вземат решение въпросите. Перспективите ни са огромни. ", безапелационен бе в изявлението си пред медии Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР