Четирите най-големи американски мобилни оператора AT&T, Verizon, T-Mobile и Sprint

...
Четирите най-големи американски мобилни оператора AT&T, Verizon, T-Mobile и Sprint
Коментари Харесай

ZDNet: мобилните оператори на САЩ продават достъпа до данните за местоположението на потребителите

Четирите най-големи американски мобилни оператора AT&T, Verizon, T-Mobile и Sprint продават данните за местоположението на своите клиенти на външната компания LocationSmart.
ZDNet заяви, че някогашен полицейски шериф е бил хванат да наблюдава местоположението на телефона на локален консуматор, без да има правосъдно решение за това. Проследяването е осъществено благодарение на компанията Securus. Последва недоволство от американски сенатор. Той живо се заинтересува по какъв начин по този начин тази компания може да наблюдава случаен телефон и да стартира следенето в границите на единствено няколко секунди. И по какъв начин по този начин за тази цел се употребяват данните, получени от най-големите мобилни оператори на страната, употребявани с посредничеството на LocationSmart .

Тази компания има достъп до 95% от територията на Съединени американски щати. Това е по този начин с помощта на достъпа до данните освен на четирите мобилни колоса, само че и на US Cellular, Virgin, Boost и MetroPCS. И още, до данните на канадските мобилни оператори Bell, Rogers и Telus.

„Използваме технологията за спешна помощ. Това включва информация за базовите и спомагателните станции, GPS данните и други. Благодарение на тези данни можем да засечем всяко мобилно устройство на територията на САЩ“ – се споделя в уеб страницата на LocationSmart.

Точното местонахождение се дефинира единствено за 15 секунди. Данните нормално не се кешират за повече от 2 минути. Различните други компании имат заплатен достъп до тези данни.

LocationSmart съобщи, че от време на време по дифолт се употребява единодушието на клиента. Например при вик за помощ и други сходни, когато не се изисква заповед за обиск или друго сходно позволение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР