Четирите формации, които бяха на консултации при президента, се разминаха

...
Четирите формации, които бяха на консултации при президента, се разминаха
Коментари Харесай

Реакции на парламентарните сили за бюджета

Четирите обединения, които бяха на съвещания при президента, се разминаха в позициите си по бюджета. „ Извън въпроса за властта ние чакаме от този парламент най-малкото да одобри бюджет “, сподели президентът още при първата си среща – тази с представителите на „ Възраждане “.
Прочетете още
Реакцията на четирите обединения беше спорна.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов означи, че приемането на бюджета даже закъснява, само че не приема 3% бюджетен недостиг в подтекста на това, че партията му е събрала нужните подписи за референдум за опазване на лв. и всяко говорене за еврозоната в този момент е национално изменничество:

„ Не бива никога да лягаме на тази основа, че би трябвало да орязваме обществените разноски за сметка на недостига, който може да бъде и повече от 3%. Не би трябвало да се подвигат налози, само че би трябвало да се орежат непотребни разноски “.

Според Движение за права и свободи е допустимо да се одобри бюджет с 3% недостиг. Лидерът Мустафа Карадайъ попита на каква цена и за какъв интервал и добави:

„ 2004 влязохме в НАТО, Движение за права и свободи беше във властта, 2007 влязохме в Европейски Съюз – Движение за права и свободи беше във властта, очевидно би трябвало Движение за права и свободи да влезе във властта, с цел да влезем в Шенген и еврозоната “.

При срещата си с Българска социалистическа партия президентът и водачът на партията Корнелия Нинова влязоха в спор.

„ Голяма неточност беше, че предходната година не внесохте бюджет и не го приехме. Сега щяхме да имаме успокоение “, съобщи Нинова.

А Радев отговори:

„ Бюджетът беше импортиран и всички тези 10 милиарда искания – в случай че това беше се случило, дефицитът сега щеше да бъде доста по-висок “.

Социалистите също са срещу 3% недостиг и считат, че българите не са подготвени за еврозоната.

Нинова заявява, че партията няма да поддържа нарастване на налозите, заледяване на приходите и орязване на обществени разноски.

Според ръководителя на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в случай че няма постоянно държавно управление, не би трябвало да се внася бюджет:

„ Подобни бюджети бяха признати два. И двата са от така наречен – както хората ги назовават – сватбарски “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР